пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Година пам'яті "Не забудь героїв триста!"

     Крути – cимвол героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. 100 років тому українські війська, які складалися зі студентів і учнів старших класів під керівництвом Аверкія Гончаренка, вступили в нерівний бій з більшовицькою Червоною Армією. В умовах відсутності української регулярної армії саме українській молоді довелося стати на захист Батьківщини.
     Трагічна загибель студентського куреня під Крутами є символом патріотизму і жертовності у боротьбі за Незалежну Україну. Ми повинні знати історію, що вмита кров’ю і сльозами. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української суспільності.
     В Гаврилівській бібліотеці проведено годину пам’яті “Не забудь героїв триста».  Марія Мельник, завідуюча бібліотекою ознайомила присутніх з історичними подіями в Україні, ведучі Наталія Петрик та Христина Хабайлюк з сумом розповідали про ті трагічні події, які відбулися 29 січня 1918року. З тривогою в душі Володимир Мельник, Іванна Одокій, Аліна Пинчук, Христина Вельганюк, Христина Стрільчук, Діана Андрусяк, Наталія Дужак читали вірші присвячені бою під Крутами.
     Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто віддав своє життя за нас, за волю, за єдність і щастя нашої української держави.
     Пісні у виконанні Христини Хабайлюк та Іванни Одокій «Сумна легенда», «Над землею туман», «Балада про Крути» зворушили серця присутніх в залі.
     Щоб зберегти пам’ять про героїчні дні юнаків які відділи життя за вільну, незалежну Україну, в бібліотеці представлена виставка «Крути - слава і біль України», де учасники та гості мали змогу ознайомитись з представленою інформацією.
     Оксана Бойко, вчитель Гаврилівської школи наголосила: «Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою».




Немає коментарів:

Дописати коментар