вівторок, 19 грудня 2017 р.

"Миколая зустрічаймо в цей святий величний час"

     В Україні особливо шанобливо ставляться до святкування дня Святого Миколая. Український народ здавна вважав цього угодника Божого за національного святого, хоча з Візантії культ Миколаєвих вчинків милосердя і доброчинності поширився по всьому світу і називають його по різному. В Україні відвідування Миколаєм домівок має виховне значення. Його люблять діти. Лише раз у рік Святий Миколай відвідує землю, проявляє неземну любов, особливо до малих діточок. На те він і святий, що перетворює грудневу ніч у казку, повну загадковості і таємниць. Миколай знає все про кожну дитину - чи вона лагідна, чи гарно поводиться, чи поважає батьків, чи молиться і чи гарно вчиться. Про джерело справжньої святості і доброти, постаралися донести користувачі Гаврилівської бібліотеки у своїх віршах і піснях для своїх односельчан. 
     Сьогодні в церкві Архистратига Михаїла після Святої літургії пройшло свято "Миколая зустрічаймо в цей святий величний час", яке підготувала завідувачка бібліотекою Марія Мельник. Ведучими свята були Тетяна Бойко та Вікторія Юрчак, учасники: Анастасія Мішко, Мар’яна Мішко, Оля Торб’як, Вероніка Пинчук, Богдан Приймак, Ростислав Федюк, ангелики Влада Куєвда та Настя Воробець, а за Миколая був Михайло Мельник. Музичними дарунками були пісні від Христини Хабайлюк "Упаде на землю білий сніг" та Анастасії Вельган "Ходить по землі Святий Миколай".В кінці свята заспівали пісню "Ой хто, хто Миколая любить", де всі присутні в церкві приєдналися до співу, а о.Роман подякував всім учасникам заходу та подарував образки Святого Миколая.
    Після церкви всі учасники пішли в бібліотеку продовжувати свято Миколая. Були присутні їх батьки, бабусі. Свято пройшло дуже цікаво. Всім учасникам Миколай подарував солодощі.




Немає коментарів:

Дописати коментар