середу, 15 жовтня 2014 р.

Вечір пам"яті"Вони честь України і прадідів слава".

День 14 жовтня визнано днем утворення Української Повстанської Армії (УПА).Це свято збігається з історичним козацьким святом Покрови.
  Минуло багато років від того часу,коли збройні групи ОУН, відділи самооборони почали об"єднуватись в армію. Волинь і Полісся стали колискою УПА. Потім УПА поширили своє функціонування на всю Україну. З 1943 року головним командиром УПА став Роман Шухевич, якому через три роки присвоїли звання генерала-хорунжого УПА. З метою конспірації він виступав під псевдо Тарас Чупринка. УПА боролася за створення на українській землі Самостійної Соборної Української Держави, вела нерівну боротьбу як з німецькими, так і з більшовицькими загарбниками.Тоді в УПА билися з ворогом тільки українці.
  Бібліотека спільно з будинком культури провели вечір-пам"яті до 72 річниці УПА.Дійство проходило біля могили Січових Стрільців, де ведучими були Глинчак М.І. та Гайдаш О.Ф. Жіночий ансамбель БК виконав пісні: "Подай дівчино руку на прощання", "Повіяв вітер степовий", "Ой у лузі червона калина", "Йшли селом партизани", "Прощався стрілець із своєю ріднею". На завершення свята заспівали гімн України, де всі присутні підспівували. \

Немає коментарів:

Дописати коментар