неділю, 21 січня 2024 р.

ФЛЕШМОБ «ЛАНЦЮГ ЄДНОСТІ»

     22 січня – особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята – проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.
   В Гаврилівській бібліотеці відбулась спільна молитва та вшанування хвилиною мовчання ГЕРОЇВ нашого села: Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика та всіх хто загинув у боях захищаючи Україну.
   У вступному слові до присутніх звернулася завідувачка Гаврилівської книгозбірні Марія Мельник: “Війна обʼєднала нас усіх та зробила українців соборними. Ми знову, як і сотні років тому, доводимо свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній країні, яка сама визначає своє майбутнє. Наша цілеспрямованість і непохитність обов’язково приведе до Перемоги”.
      Про історичні факти, традиції свята, а також найкращі привітання в День Соборності України 2024 донесли користувачі Гаврилівської бібліотеки під орудою завідувачки бібліотекою Марії Мельник. Учасники Вероніка та Віталія Демчук, Христина Дорош, Оксана Іванишин, Іван Федчишин, Тетяна та Анна Сідляр, Анастасія Приймак, Вероніка Гавкалюк, Соломія Ломиш, Анастасія Коцюбан, Яна Олійник декламували вірші про Україну, а учасники клубу «Недільна світлиця» колядували колядки «На Різдво Христове», «Ніч над Вифлеємом», «Там во Бахмуті», «У темноті над містом» і інші.
     На завершення заходу всі присутні створили живий ланцюг єдності, незламності, як символ нашої єдності та соборності, в руках з прапорами України. Діти виголошували лозунги «В день злуки тримаємось за руки», «Одна єдина соборна Україна» та виконали разом гімн «Боже великий, єдиний».
  Цього року, традиційний ланцюг єдності набув особливого значення. Українці стали сильнішими. Українці незламні. Тільки в єдності наша сила! Слава Україні! Героям слава! Вічна і світла пам'ять тим, хто віддав своє життя за незалежність і соборність України!









Немає коментарів:

Дописати коментар