середу, 25 квітня 2018 р.

Вечір-реквієм до 32 річниці Чорнобильської трагедії "Чорнобиль б’є у наші серця".

  На 32 роки віддалилися ми від трагічного квітневого дня 1986 року. Трагедія Чорнобиля спричинила значні економічні, медичні, екологічні, морально-політичні наслідки для України, Білорусії, Росії та багатьох країн Європи.

   Руйнування будівельних конструкцій блоку призвело до величезного викиду радіоактивності, наслідки якого відчутні  й тепер, і ще довго відчуватимуться сучасним й прийдешнім поколінням. Забруднення повітря, грунтів, води - загроза здоров’ю десятків і сотень тисяч людей: такі результати аварії на Чорнобильській АЕС.

   Наша бібліотека провела вечір-реквієм "Чорнобиль б’є у наші серця" до 32 річниці Чорнобильської трагедії. Учасники заходу Наталія Паламарчук, Роксолана Ців’юк, Оля Романюк, Марія Данчишин та Іра Варищук ознайомили  присутніх з тими страшними подіями, які відбулися на Чорнобильській АЕС, а також читали поетичні твори наших краян Ірини Яцури "Фатальна ніч", "Чорнобильська мадонна" та Оксани Андрухович "Чорнобиль".  Христина Хабайлюк та Ірина Номировська виконали пісні "Лелеки білокрилі" та "Чорнобильська біда". Хвилиною мовчання вшанували героїв-ліквідаторів, яких вже немає в живих.
Була представлена виставка "Мужність і біль Чорнобиля" та горіла свічка скорботи.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар