середу, 20 липня 2016 р.

Майстер-клас "Мерехтлива веселка бісеру".

   Протягом століть створювалося народне мистецтво, розмаїте й багатогранне. Виникло воно з любові до рідного краю, всього навколишнього світу і з потреби не тільки бачити і відчувати красу, а й творити її власними руками.
    Одним з найпоширеніших видів ручної праці та народного мистецтва було вишивання. Вишивці належить особлива роль в духовному житті людини, створенні естетичного середовища у праці, відпочинку, святкуванні.
    Мистецтво виготовлення виробів з бісеру сягає глибини віків. Виготовлення прикрас з бісеру - один із самих загадкових, найцікавіших видів народної творчості. Його широко застосовують для оздоблення одягу, виготовлення аксесуарів. Вражають своєю чарівністю сучасні народні прикраси з бісеру. Заняття бісером - це захоплюючий вид мистецтва.
    В нашій бібліотеці  була представлена персональна виставка і проведено майстер-клас з юною майстринею Вікторією Андрусяк. Дівчина з дитячих років вишивала хрестиком. Останнім часом вона захопилася вишивкою бісером. Цього мистецтва вона навчилася від своєї мами та бабусі, а також багато почерпнула на уроках трудового навчання в школі. В юної майстрині є багато вишивок. Вона сама вишиває сорочки, плаття, доріжки, салфетки, картини, ікони. Її роботи мали змогу подивитися однокласники та малеча.

Немає коментарів:

Дописати коментар