неділю, 20 грудня 2015 р.

Година інформації до 95-річчя від дня народження Миколи Руденка.

   Микола Руденко народився 1920року в селі Юрівці на Луганщині і зростав у шахтарському краю, який згодом ожив всіма своїми реаліями в  поезіях. Там закінчив десятирічку, після чого вступив на філологічний факультет Київського університету. Але навчання перервалося призовом до армії. Потім -  війна, блокадний Ленінград, поранення, довге лікування в шпиталі, повернення на фронт і демобілізація капітана Руденка аж 1946-го.
    Два десятиліття відсутності в літературному процесі, власне, цілковитого літературного небуття (його книжки було вилучено з бібліотек, твори не друкувалися, ім’я не згадувалося), - строк справді великий. За цей час виросло багато читачів, які ніколи навіть не чули про Миколу Руденка. І вони тільки відкривають його для себе.
    20 грудня в нашій бібліотеці була проведена година інформації до 95-річчя від дня народження Миколи Руденка "Спасибі за визнання. Це для мене найліпші ліки".     Бібліотекар Марія Мельник ознайомила про життєвий і творчий шлях письменника. Учасники зустрічі  Леся Гайдаш та Іван Гавкалюк декламували поезію Руденка "Брати", "В моїм краю" і ін.               Серед вітчизняного письменства М.Руденко - єдиний, хто удостоєний найвищого визнання в нашій державі - звання Героя України!

   

Немає коментарів:

Дописати коментар