четвер, 25 червня 2015 р.

Майстер - клас з вишиванки.

     Вишивка - це унікальне мистецтво народної графіки української нації. Вона зберегла і несе в собі нашу багатовікову культуру, породжує численні зразки геніальних композицій, неперевершених за рівнем художнього виконання їх, в ній втілено красу народної вигадки, фантазії. Вишивці належить особлива роль в духовному житті людини, створенні естетичного середовища у праці, відпочинку,святкуванні. Вишиті одяг, рушники, скатертини тощо, супроводжують наші свята, обряди.
     Мистецтво виготовлення виробів з бісеру сягає глибини віків. Виготовлення прикрас з бісеру  - один із самих загадкових, найцікавіших видів народної творчості. Інтерес до даного виду творчості в різні часи то раптово зростав, то практично повністю зникав. Популярний бісер і сьогодні. Його широко застосовують для оздоблення одягу, виготовлення аксесуарів. Вражають своєю чарівністю бісерні сучасні і народні прикраси. Прищеплювати любов до вишивки потрібно з малого віку, а дівчаткам обов’язково наголошувати, що вони майбутні матері - повинні зберігати кращі традиції минулого. Але як виховати цю любов? Вона починається з малого: з любові до своєї родини, до свого помешкання, до України.
    Сьогодні у нас в гостях Вікторія Андрусяк, яка закінчила 8 клас. Вона з дитинства любить вишивати. Останнім часом дівчина захопилася вишивати бісером. Цього мистецтва вона навчилася від своєї мами та бабусі, а також багато почерпнула на уроках трудового навчання.
Заняття бісером - це захопливий вид мистецтва. Вона сама вишиває сорочки, плаття, доріжки, салфетки, картини. В юної майстрині вже стільки багато вишивок, що вона може організувати персональну виставку. А ми, працівники бібліотеки, постараємось їй в цьому посприяти чи допомогти.
               

Немає коментарів:

Дописати коментар