середу, 25 березня 2015 р.

Хресна дорога: Голгофа України триває.

"Героїв наших, Господи, прийми, прийми їх душі з білими крильми", - молитовно і щиро такими словами звернулися до стражденного Ісуса учасники Хресної дороги. І збагнув кожен, що давня історія ніби повторилася, але тепер перед Пилатом постала Україна, якій впродовж історії читався вже не один вирок, а сьогодні їй готують останню стацію, але вона не підкориться, бо на варті її волі стоять незримі охоронці - небесне військо. Напевно, жодне серце не залишилося байдужим від побаченого дійства, а зайнялося іскрою любові, але не тієї, що минає, як земний сон, а тієї, що озивається у душі криком.
Наша бібліотека приймала участь у відправі Хресної дороги, яка відбулася в школі, церкві, а також з ініціативи о.Романа Григораша - в Надвірнянській ЗОШ №1.
Вже рік, як наша згорьована земля ступила на хресний шлях, і душі наших патріотів там, на небесах, моляться за нас, за нашу перемогу, за мир в Україні. Але і через рік, і через століття ми не маємо права забути тих, хто віддав за нас найцінніше - своє життя. Збудуймо у наших душах храм, і нехай іконостасом у ньому стане пам’ять про наших героїв.



Немає коментарів:

Дописати коментар