неділю, 7 березня 2021 р.

"Шевченкове слово святе і вічне"

     Слава про видатних людей живе доти, допоки їх пам`ятають. Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми – українці, що ми є народом.
   Оцінюючи сьогодення, ми, повинні частіше оглядатися назад, щоб не забувати дорогу страждань, злигоднів та кривавої боротьби, яку здолали, пам’ятати велич лицарських перемог і «незлим тихим словом» згадувати народних пророків, титанів духу, борців за щасливу долю рідної землі, до яких належить Великий Кобзар.
      У цьому році виповнюється 207 років від дня народження Тараса Шевченка. Напередодні цієї знаменної дати завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник завдяки сучасним інформаційним технологіям провела з активними користувачами книгозбірні літературно-музичний онлайн вернісаж «Шевченкове слово святе і вічне». Ведучі свята Тетяна Федоришин та Ростислав Пилип’як розкрили творчий та життєвий шлях Т. Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. З інтонацією декламували вірші поета: «Думка» - Роман Гавриляк; «Псалом» - Вероніка та Захар Андрусяк; «Мені тринадцятий минало» - Іван Федчишин.
       Емоційно, поетично зіграли сценку «Мати і син» Вікторія Куєвда та Іван Федчишин. Лунали пісні на слова Шевченка у виконанні Анжеліки та Вікторії Хабайлюк «Відкриваю Кобзар», Софії Демчук «Кобзареві». Володимир Панюс майстерно виконав на гітарі пісню «Реве та стогне Дніпр широкий». Учасниками заходу були: Яна Олійник, Ярослав та Андрій Гавкалюк, Анна Грицяк, Володимир Мельник, Ірина та Наталія Грицяк, Тарас Хабайлюк.
     До уваги користувачів у бібліотеці представлено книжково-ілюстративну виставку «Сяє геній Кобзаря» про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, де можна за бажанням прочитати улюблені вірші, глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова.
    Минають роки, спливають століття, а Тарас Григорович Шевченко залишається жити у пам’яті кожного українця.














Немає коментарів:

Дописати коментар